AskNetim.Com Paylaşım Platformu

Etli Patatesli Yahni Tarifi

Başlatan AlpereN, Şub 20, 2021, 04:25 ös

« önceki - sonraki »

AlpereN

Etli Patatesli Yahni Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patates
1 adet havuç
250 gram dana kuşbaşı eti
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tane karabiber
1-2 dal taze kekik
1 adet soğan
2 adet domates
1 su bardağı su


Patatesli Yahni Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz etleri bir gece önceden 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 dal kekikle marine edebilirsiniz.

Patatesli Yahni Tarifinin Pişirme Önerisi
Güveç içinde 200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirebilirsiniz.


Patatesli Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı küp küp doğrayın.

Tereyağını eritin ve soğanları kavurun.

Soğanlar pembeleşince etleri ilave edin ve etler iyice pişene kadar tahta kaşıkla kavurmaya devam edin.

Domates ve biber salçasını da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.

Etlerle aynı büyüklükte doğranan patatesleri ve havuçları ilave edin.

Domates rendesi, tane karabiber ve tuzu ekleyin. En son sıcak suyu dökün ve tencerenin kapağını kapatın.
Patatesler yumuşayana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!


Patatesli Yahni Tarifinin Servis Önerisi
Bol kekik... Bol nane...



Alıntıdır.
Ülkümüz Göklerde Dalgalanan Bir Sancak
Bizler Allah'ın Önünde Eğiliriz Ancak..!