AskNetim.Com Paylaşım Platformu

Son İletiler

Sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
51
 Mezeler - Ordövrler / Rus Salatası
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:52 ös
*Yeteri kadar mayonez
*3 Adet orta boy patates
*3-4 Adet havuç
*Yarım kilo kornişon
*1 Adet bezelye konservesi(garnitür)
*1 Adet yumurta
*5-6 Dal maydanoz (süslemek için)

* Patatesleri ve havuçları ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
* Kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
* Kornişonu küçük küçük doğrayın.
* Konserve bezelyenin suyunu süzün ve sudan geçirin.
* Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra daha önceden hazırladığınız veya hazır aldığınız mayonezin içine atın.
* Haşlanmış ve doğranmış sebzelere zarar vermeden yavaş yavaş karıştırıp, mayonezi sebzelere yedirin.
* Servis tabağına veya kare bir borcama yerleştirin.
* Üzerini haşlanmış yumurta ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.



Alıntıdır.
52
 Mezeler - Ordövrler / Pastırmalı Humus
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:46 ös
Tarifi İçin Malzemeler
500 gramnohut (bir gece önceden ıslatılmış)
2 yemek kaşığızeytinyağı
2 dişsarımsak
1/2 su bardağıtahin
1 adetlimonun suyu
1 tatlı kaşığıkimyon
1 çay kaşığıtuz

Üzeri İçin:
1/2 adetkırmızı soğan(ince doğranmış)
2 yemek kaşığıçam fıstığı
10 adetkurutulmuş domates(doğranmış)
1/4 demetmaydanoz(doğranmış)
1 yemek kaşığıtereyağ
1 tatlı kaşığıkırmızı toz biber
4 dilimçemensiz pastırma

Pastırmalı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları yumuşayana kadar pişirin.
Yumuşayan nohutları 1 kepçe kaynadığı su ile birlikte mikserden geçirin ve kabuklarından ayrılması için süzgeç yardımıyla eleyin.
Bir kaba koyduğunuz nohut ezmesinin üzerine tahin, limon suyu, tuz, kimyon, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
Humusu servis ederken fırında veya ocakta ısıtın.
Humusu tabağa yayın ve üzerine tereyağ ile birlikte kızdırdığınız kırmızı toz biberi gezdirin.
Kuru domates ve çam fıstığı ayrı bir tavada 1 kaşık yağ ile birlikte soteleyin ve servis edeceğiniz humusun üzerine gezdirin.
Doğranmış kırmızı soğan ve maydanozu da ekledikten sonra son olarak kızarttığınız pastırmaları da ekleyin ve kıtır ekmek ile servis edin.



Alıntıdır.
53
 Mezeler - Ordövrler / Kabak Flan
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:43 ös
Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boykabak
3 adetyumurta
4 yemek kaşığırendelenmiş parmesan peyniri
1/2 küçük paketkrema
5-6 yaprakfesleğen
1/2 çay kaşığıtuz

Kabak Flan Tarifinin Püf Noktası
Kabakların kabuklarını soymayın ki yemeğin rengi daha yeşil olsun.
Kabak Flan Tarifinin Pişirme Önerisi
Kabakları haşladıktan sonra suyunu iyice süzmeyi ihmal etmeyin.

Kabak Flan Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabakları iri parçalara bölüp, yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan kabakların suyunu iyice süzün ve kurulayın.
Kabakları ve bütün diğer malzemeleri rondoya atıp, mümkün olduğunca pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
Karışımı, yağlanmış tek kişilik fırın kaplarına koyup, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkıp soğuyunca, buzdolabına atın. Birkaç saat dinlensin.
Minik kapları servis tabaklarına ters çevirerek, kabak flanı çıkarın ve sunuma hazırlayın.
Kabak Flan Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine balzamik sirke damlatıp, parmesan peyniri serperek sunabilirsiniz.



Alıntıdır.
54
 Deniz Ürünleri / Mantarlı Kaşarlı Karides Güveç
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:39 ös
Malzemeler:

-200 gr temizlenmiş kabukları soyulmuş karides
-500 gr kültür mantarı
-2 adet ortaboy domates
-2 adet yeşil biber
-1 orta boy soğan
-2 diş sarımsak
-Bir miktar rendelenmiş kaşar
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Karabiber
-Tuz
-1 çay kaşığı pul biber

Nasıl yapılır?

-Karidesleri temizleyip yıkayıp kuruması için bir süzgüye alıyoruz.
-200 derecede ısıttığınız fırına güveç kaplarını yerleştirip fırınla birlikte ısıtıyoruz.
-Derin bir tava içerisinde zeytinyağı ve tereyağını erittikten sonra önce soğanları ve sarımsakları biraz kavuruyoruz.
-Soğanın rengi pembeleşmeye başlayınca biberleri atıyoruz ve 1 dk kadar daha kavurup mantarları atıyoruz ve 7-8 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
-Ardından domates, karabiber, tuz ve pul biberleri katıp domatesler kendini salıp suyu buharlaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
-En son karidesleri katıp 2-3 dk kadar karideslerin rengi beyaza dönünceye kadar kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
-Daha öncesinde ısıtmış olduğunuz güveç kapları içerisine taksim ediyoruz ve üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz.
-Fırına yerleştirip 5 dk kadar kaşar peyniri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.



Alıntıdır.
55
Güncel Son Dakika Haberler / Bekçileri şoke eden an! Cadde ...
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:29 ös
Bekçileri şoke eden an! Cadde ortasında çırılçıplak koşan kadını yakalamak için seferber oldular

Bursa'da cadde üzerinde uygulama yapan polis ekiplerinin bulunduğu noktaya doğru çıplak halde koşan bir kadın ortalığı ayağa kaldırdı. Bekçiler ve polisler çıplak kadını yakalayabilmek için seferber olurken "Vazifemi yaptım baba!" diyerek bağıran kadının daha önce İzmir'de de aynı şekilde soyunduğu öğrenildi.

İlginç olay hafta sonu kısıtlaması sebebiyle polis ekiplerinin uygulama yaptığı Ulucami ve tarihi belediye binasının bulunduğu Bursa'nın en ünlü caddesi Heykel olarak bilinen Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi.

POLİSLERE DOĞRU KOŞTU

İstanbul Bakırköy nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen 30-35 yaşlarındaki S.Y. isimli bayan çıplak hale koyarak polis noktasına doğru ilerledi. Bu sırada aynı cadde üzerinde devriye görevi yapan bir rup bekçi ile uygulama noktasındaki polis ekipleri bayana engel olmaya çalıştı.



"VAZİFEMİ YAPTIM BABA"

Kadının kıyafetlerini toplayıp peşinden koşan ekipler kadını tarihi hanlar bölgesinin orada durdurup kıyafetlerini giymesi için razı etti. Orhan parkına doğru kollarını açıp "vazifemi yaptım baba" diye bağıran kadın daha sonra kıyafetlerini giyerek polis otomobiline bindi.



İZMİR'DE DE AYNISINI YAPMIŞ

İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen kadının daha önce de İzmir'de aynı eylemi gerçekleştirmekten kaydı bulunduğu öğrenildi. Kendini ifade etmekte zorluk çeken kadın için Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanlarından yardım istendiği öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.



Alıntıdır.
56
 Deniz Ürünleri / Hamsikoli
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:23 ös
Hamsikoli Tarifi İçin Malzemeler

500 gram kılçıkları ayıklanıp yıkanmış hamsi
1 demet pazı yoksa ıspanak
1 demet maydanoz
1 adet kabukları soyulmuş rendelenmiş domates
1 adet büyük baş kuru soğan
6-7 tane taze soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Varsa bir çay kaşığı iç yağ
Karabiber ,kırmızı pul biber
3 su bardağı mısır unu
Sıcak su

Hamsikoli Tarifi Yapılışı

Sebzelerin hepsi yıkanarak, ince ince kıyılır.
Bir kabın içerisinde rendelenmiş domates, kurusoğan hepsi karıştırılır.
Üzerine ayıklanmış hamsileri eklenir. Varsa iç yağ bir çay kaşığı eklenir.
Tuz, karabiber, mısır unu, yağ ve sıcak su eklenerek, ekmek hamurundan biraz daha gevşek bir hamur yoğurulur.
Kıvamı ise koyu bir kek hamuru gibi olmalı.
Tepsi tereyağıyla yağlanarak, yapılan harcımız içerisine dökülür.
Üzerini düzlenerek 170 derecede ısıtılmış fırında, 1 saat kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun



Alıntıdır.
57
 Deniz Ürünleri / Güveçte Alabalık
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:19 ös
Güveçte Alabalık Tarifi İçin Malzemeler

2 adet alabalık
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
Tuz

Güveçte Alabalık Tarifi Yapılışı

Bi kaseye salça biber ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
Temizlenmiş alabalıkları tuzlayıp hazırladığımız karışımı fırçayla arkalı önlü sürüyoruz.
Güveci tereyağla yağlayıp balıkları yerleştirip birazda üzerine tereyağ koyup fırına veriyoruz.
Yarı pişkin halde ben üzerine biber ve arpacık soğan bırakıp o şekilde pişiriyorum. Kızarınca hazır denektir.



Alıntıdır.
58
 Deniz Ürünleri / Sebzeli Somon
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:13 ös
Sebzeli Somon Tarifi İçin Malzemeler

1 somon balığı
2 çarliston biber
2 kapya biber
Sosu için;

1 portakal
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı reyhan
İsteğe göre tuz
Ve biraz limon
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sebzeli Somon Tarifi Yapılışı

Öncelikle balığımızın sosu için;Portakalın suyunu çıkarıp içine baharatları, azıcık suyu, limonu ve yağı ekleyerek balığın üzerine döküyoruz.
200 derece fırında 50 dk pişiriyoruz.
Ardından biberleri küçük doğrayıp tavada soteleyin.
Pişen balığı da dilimledikten sonra içine ekleyip 5 dk daha pişirmeye bırakıyoruz.
Demini aldıktan sonra altını kapatıp servis ediyoruz.



Alıntıdır.
59
 Deniz Ürünleri / Fırında Ekşili Balık
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:09 ös
Fırında Ekşili Balık Tarifi İçin Malzemeler

1 adet levrek
4 adet büyük boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı kızılcık ekşisi(ve ya erik ekşisi de olur)
150-200 gram öğütülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Üzeri için;

1 tatlı kaşığı kızılcık ekşisi
1 tatlı kaşığı mayonez
2-3 damla sıvı yağ
Tuz, karabiber

Fırında Ekşili Balık Tarifi Yapılışı

Bir gün önceden balığımızı iyice yıkayıp kurulayıp tuzluyoruz.
Soğanları robottan geçirip suyunu iyice sıkıyoruz.
İç malzemeler olan kızılcık ekşisi, öğütülmüş cevizi, suyu sıkılmış soğan, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırıyoruz.
Balığımızın içini harçla dolduruyoruz.
Mayonez, kızılcık ekşisi, sıvı yağ, tuz karabiber karışımını her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
200 derecede üzeri nar gibi olana kadar pişiriyoruz



Alıntıdır.
60
 Deniz Ürünleri / Pazılı Levrek Sarma
Son İleti Gönderen AlpereN - Şub 20, 2021, 03:05 ös
Pazılı Levrek Sarma Malzemeleri

1 bağ pazı
Zeytinyağı
2 adet levrek - filetosu çıkarılmış
500 gr kültür mantarı
2 adet chilli biberi
4 adet sarımsak
Tuz
Karabiber

Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı su
½ adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı taneli hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı - kızartmak için

Hazırlanışı

Bir tencerede su kaynatın ve pazıları bu kaynayan suda 1 dakika kadar bekletip hemen buzlu bir suya aktararak pazılarınızı şoklayın. Ardından tamamen sudan arındırıp bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
Tavanızı ocağa alıp, ısıtın. Isınan tavanıza zeytinyağı ekleyin. Mantarlarınızı ince dilimleyin, aynı şekilde chilli biberi ve sarımsaklarınızı ince ince dilimleyin. Isınan tavanızda sırası ile mantarlarınızı ardından chilli biberlerinizi ve sarımsaklarınızı soteleyin. Soteleme işlemi gerçekleşirken levreklerinizi parmak kalınlığında parçalar olacak şekilde dilimleyin ce sotelediğiniz karışımın içine ekleyip pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kenara alın.
Önceden şokladığınız pazı yapraklarının orta sert kısımlarını kesin, tezgahınıza açın ve sotelediğiniz harcınızdan 1-2 yemek kaşığı pazı yaprağının orta kısmına yerleştirip üç parmak kalınlığında geniş sarmalar oluşturun. Tüm pazı yapraklarına ve iç harca aynı işlemi uyguladıktan sonra başka bir tavayı ocağa alın. İçerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın. Sardığınız levrek dolgulu pazı sarmalarını bu tavada arkalı önlü çok kurutmadan kızartın. Tüm pazıları kızarttıktan sonra bu tavaya yemeğinizin sosunu hazırlamak için 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve eritin, içerisine unu ilave edin ve kavurun. Kokusu çıkana kadar kavurduğunuz unun üzerine yarım bardak suyu ilave edip un topakları kalmayacak şekilde karıştırın. Üzerine yarı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı taneli hardalı ilave edip hafif akışkan bir sos elde edin. Levrek dolgulu sarmaları tabağınıza yerleştirin üzerini hazırladığınız sos ile süsleyerek sıcak servis edin.



Alıntıdır.
Sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10